Brasovul, in top in cel putin 4 domenii in Regiunea Centru

Brasovul, in top in cel putin 4 domenii in Regiunea Centru

0 97
In Regiunea Centru, Brasovul conduce la capitolele turism, accesare de fonduri europene, infrastructura rutiera si exporturi. Toate fac din judetul nostru candidatul cu cele mai mari sanse la statutul de capitala a regiunii, pentru care se bat Sibiul, Alba, Muresul, Covasna si Harghita. Seful judetului si cel al Agentiei Metropolitane dau Brasovul castigator in cursa pentru stabilirea capitalei Regiunii Centru.
Brasovul se afla  pe primul loc la accesarea de fonduri europene si dezvoltare economica. In ultimii trei ani s-au accesat fonduri de 80 de milioane de euro si exista  proiecte depuse in valoare de 100 de milioane de euro. Brasovul este lider la turism.
Municipiul a atras in 2012 peste 800.000 de turisti straini. La acestia se adauga alti 500.000 de vizitatori la Castelul Bran si inca 200.000 la Cetatea Rasnov. Brasovul are si cea mai buna infrastructura rutiera, dar este si lider la exporturi. Lunar, spre partenerii europeni pleaca marfuri de peste un miliard de euro, iar investitorii straini prefera Brasovul.
Doar anul acesta, opt mari companii se extind si creeaza peste 2500 de locuri de munca. In plus, Brasovul detine deja sefia regionala a unor institutii sau societati, ceea ce reprezinta un atu in vederea stabilirii centrului politico-administrativ al zonei.
Si presedintele Consiliului Judetean, Aristotel Cancescu, este convins ca Brasovul are toate atuurile pentru a deveni capitala Regiunii Centru.
Aristotel Cancescu crede ca regionalizarea ar trebui facuta dupa modelul german si ca ar trebui sa se renunte la judete. In urma cu cateva zile, primarul Brasovului, George Scripcaru, se declara dispus sa treaca la liberali daca de asta este nevoie pentru ca Brasovul sa fie viitoarea capitala a regiunii Centru, dupa inscrierea in PNL a lui Klaus Iohannis, primarul Sibiului, principalul contracandidat al Brasovului. Manevra lui Iohannis a fost taxata in termeni pe blocul sau personal de catre ministrul Economiei, Constantin  Nita, care considera meschina motivatia primarului Sibiului.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.