Brasovul, in coaliţia oraselor impotriva radicalizarii si extremismului

Brasovul, in coaliţia oraselor impotriva radicalizarii si extremismului

0 418

In contextul ultimelor evenimente survenite pe plan internaţional, peste 100 de alesi locali, primari, viceprimar si consilieri locali din 22 de ţrai europene s-au reunit la Aarhus, in Danemarca, pentru a discuta despre securitate. Brasovul a fost reprezentat de viceprimarul Adina Durbaca

In contextul ultimelor evenimente survenite pe plan internaţional, peste 100 de alesi locali, primari, viceprimar si consilieri locali din 22 de ţrai europene s-au reunit la Aarhus, in Danemarca, pentru a discuta despre securitate. Brasovul a fost reprezentat de viceprimarul Adina Durbaca; edilul a facut o analiza a provocarilor si situaţiilor specifice cu care se confrunta autoritaţile locale. Multietnicitatea si multiculturalitatea specifice orasului nostru caracterizeaza majoritatea comunitaţilor urbane din Europa.
La finalul conferinţei s-a lansat apelul adoptarii de urgenţa a unor planuri comune de acţiune, in urma bruxelles asediuconsultarii cu guvernele ţarilor participante, privind prevenirea si combaterea radicalizarii si a tuturor formelor de extremism violent. Pornind de la concluzia ca masurile concrete care se vor intreprinde nu pot fi duse la indeplinire fara implicarea activa a autoritaţilor locale, primarii prezenţi la intrunirea din Aarhus au adoptat Declaraţia autoritaţilor locale prezente la Conferinţa «Pentru o coaliţie a oraselor europene impotriva extremismului violent» .
Semnatarii declaraţiei au cazut de acord cu propunerea de a infiinţa o alianţa a oraselor in vederea prevenirii radicalizarii ce conduce la extremismul violent. In acest scop a fost propusa crearea unei platforme digitale care sa permita schimbul de iniţiative, expertize si resurse puse deja in aplicare in vederea combaterii radicalizarii. Participantii au stabilit si organizarea la Rotterdam, in 2016, a unui summit al primarilor.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.