Brașovul în centrul unei avertizare meteo de ploi și vânt! Cod Portocaliu...

Brașovul în centrul unei avertizare meteo de ploi și vânt!
Cod Portocaliu în mai multe județe cu zone montane

0 167
Meteorologii au emis marți o avertizare de ploi abundente și instabilitate atmosferică, care vizează trei sferturi din țară. Pentru mai multe județe din zona montană a fost emis un Cod Portocaliu de vreme proastă.
Codul Galben, valabil din noaptea de marți spre miercuri, ora 03, până miercuri seara, ora 23 vizează cea mai mare parte a țării, unde se vor înregistra cantități de apă însemnate și manifestări de instabilitate atmosferică.
Începând din a doua parte a nopții de marți spre miercuri (26/27 iunie) aria ploilor se va extinde treptat dinspre sudul teritoriului și va cuprinde majoritatea regiunilor, iar în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova, sudul și estul Transilvaniei cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp și izolat 40…50 l/mp.
Îndeosebi în estul și sud-estul țării vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului și grindină.

Un Cod Portocaliu este valabil miercuri, de la ora 9 până la ora 23.
În județele Prahova, Buzău, Vrancea, Covasna și în zona de deal și de munte a județelor Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Bacău și Brașov va ploua abundent și se vor acumula cantități de apă de 40…50 l/mp și pe arii restrânse 60…70 l/mp.
Va continua să plouă în majoritatea regiunilor până sâmbătă (30 iunie), temporar însemnat cantitativ, îndeosebi în regiunile extracarpatice și la munte.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.