Brasovul in 2008

Brasovul in 2008

0 87

Fiecare an inseamna celebrarea unor evenimente de interes mondial si anul acesta nu face exceptie de la aceasta regula. Foruri mondiale stabilesc care sunt problemele de interes international sau ce trebuie comemorat sau amintit pentru toti locuitorii planetei.


??????????? Astfel, in anul 2008 vor fi amintite doua lucruri extrem de importante la nivel mondial: comunicarea interculturala si apararea planetei. Titlurile pe care anul 2008 le va purta sunt: ?Anul European al Dialogului Intercultural si Anul International al Limbilor, Anul International al Igienei Mediului si Anul International al Cartofului.


??????????? Anul acesta Brasovul se va afla in centrul atentiei, pe plan mondial, prin declararea sa drept „orasul cartofului”. Aceasta onoare vine cu o serie de responsabilitati de organizare a unor evenimente de mare amploare de celebrare a acestui titlu. Organizatorii se asteapta la un numar destul de mare de participanti si de turisti in orasul nostru in perioada 6-10 iulie 2008. „Este o mare onoare si responsabilitate sa fim gazdele unui eveniment de asemenea rasunet international. Mizam pe circa 350 de participanti. Desi suntem in primele zile ale anului, confirmarile au inceput deja sa soseasca“, spune Sorin Claudian Chiru, directorul Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Cartof si Sfecla de Zahar din Brasov si presedintele, pentru trei ani, al Asociatiei Europene a Cercetatorilor din domeniul Cartofului.
??????????? Alexandru Mironov, secretar general al Comisiei Nationale a Romaniei pentru UNESCO, asteapta si alte proiecte care sa se desfasoare in Brasov in 2008, datorita intrarii Romaniei in UE si implicarii ei in proiectele la nivel mondial:
„N-am definitivat agenda, dar Bra?ovul este invitat sa propuna proiecte concrete pentru a gazdui conferinte si simpozioane adresate elevilor, studentilor, oamenilor de stiinta si mass-mediei, mai ales ca una din temele stabilite este «Zona montana», cu substrat ecologic“.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.