Brasovul ia lectii de la britanici in administratie

Brasovul ia lectii de la britanici in administratie

0 214

Un proiect finantat de Ambasada Regatului Unit al Marii Britanii la Bucuresti, intitulat „Autoritatile locale – lideri ai comunitatii”, se va desfasura in Brasov? in urmatorii doi ani. Un prim seminar in acest sens a avut ieri loc la Brasov, in prezenta primarului orasului Leeds, Mohamed Iqbal. Proiectul va fi implementat cu ajutorul autoritatilor Leeds, Consiliului Local din Brno si Republicii Cehia, fiind finantat cu 104.290 lire sterline.


„Obiectivul principal al proiectului este sprijinirea autoritatilor locale din Brasov sa dezvolte si sa imbunatateasca aptitudinile si capacitatea organizationala pentru a administra reformele necesare urmare a aderarii Romaniei la UE si sa foloseasca toate oportunitatile pe care Romania le are ca stat membru UE. Proiectul se va baza pe practicile din orasul Leeds si pe experienta pe care forul deliberativ din acest oras a acumulat-o pe durata colaborarii cu Brasovul. De asemenea, pe durata derularii proiectului va fi folosita experienta Consiliului Brno in accesarea fondurilor structurale”, a precizat primarul din Leeds.
Primarul Brasovului, George Scripcaru, a sustinut ca proiecul urmeaza sa fie derulat prin organizarea de seminarii la care vor participa reperezentanti ai Consiliului Local, ai celui Judetean, precum si reprezentantii Regiunii de Dezvoltare 7 Centru. „Vor fi organizate seminarii pe mai multe domenii de interese, respectiv pe probleme de economie, de mediu si comunitare. La acest program vor participa directori, sefi de servicii din Primarie si alte institutii aflate sub autoritatea Consiliului Local”, a aspus Scripcaru.


Marius Ola

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.