Brașovul găzduiește ,,Transylvania Basketball Tournament”

Brașovul găzduiește ,,Transylvania Basketball Tournament”

0 644

În perioada 5-10 iunie, în sala sporturilor din Brașov se desfășoară prima ediție a competiției de baschet ,,Transylvania Basketball Tournament”, primul turneu internațional de baschet, la nivel universitar, din România.
Echipele participante sunt:
– Universitatea Lucian Blaga, din Sibiu,
– Univestitatea Transilvania, din Brașov,
– SOAS – University of London și Royal Holloway – University of London.
De remarcat că echipele din Marea Britanie sunt clasate în top 50 mondial, prezența unor astfel de echipe de calibru la Brașov, fiind o altă premieră pentru România!
Obiectivele evenimentului de la Brașov sunt: promovarea baschetului, promovarea sportului universitar, promovarea colaborării între universități, precum și a regiunii turistice Transilvania.
Organizatorul, Rareș Achiriloaie, ne-a declarat : ,,Suntem optimiști și încrezători că, punând Transylvania Basketball Tournament Pbazele unui eveniment de calitate, acest turneu poate crește semnificativ de la an la an.
La această primă ediție, ne-am propus să lansăm un proiect unic în România, de care să poată beneficia atât participanții, cât și comunitatea locală. Aducând la Brașov echipe și studenți din universități cu renume mondial, avem de gând să îmbunătățim poziția orasului nostru, pe treptele academice și turistice europene.
Ne gândm deja ca la a doua ediție să facem un pas înainte și să invităm echipe precum cele ale universităților Oxford sau Cambridge. Suntem siguri că vom avea continuitate și că toată lumea se va bucura de această competiție

Dorin Dușa

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.