Brasovul gazduieste editia a 3-a a Anim’est

Brasovul gazduieste editia a 3-a a Anim’est

0 456

Un nou val de evenimente artistice va anima Brasovul la cea de-a treia editie a Festivalului International al Filmului de Animatie Anim'est. In perioada 30 iunie – 3 iulie 2016, in Piata Sfatului si la Centrul Cultural Reduta vor avea loc proiectii ale celor mai noi si apreciate filme de animatie pe plan international

Un nou val de evenimente artistice va anima Brasovul la cea de-a treia editie a Festivalului International al Filmului de Animatie Anim’est.
In perioada 30 iunie – 3 iulie 2016, in Piata Sfatului si la Centrul Cultural Reduta vor avea loc proiectii ale celor mai noi si apreciate filme de animatie pe plan international.
Pe langa acestea, vor avea loc ateliere de creatie pentru copii si concerte de muzica live, sustinute de trupele Orkid si Environments.
De asemenea, publicului brasovean ii sunt pregatite si doua nopti de exceptie, Creepy Animation Night si Animusic Night, dar si cele mai noi proiecte ale Animation Worksheep, primul atelier international de animatie din Romania.
Festivalul va incepe joi, 30 iunie, la ora 21:30 in Piata Sfatului, unde va fi difuzat lungmetrajul „Baiatul Fantoma” si continua pana duminica, cu alte 18 evenimente.film scurt
Un titlu important al acestei editii este Povestea printesei Kaguya, o animatie impresionanta din anul 2013, distinsa cu numeroase premii la festivalurile internationale, si nominalizata la Premiile Oscar an anul 2015. Festivalul are si o sectiune Minimest, dedicata micilor cinefili, unde va rula animatia Mune, gardianul Lunii, animatie apreciata de copii din intreaga lume.
Bugetul total al festivalului se ridica la aproape 100.000 de lei, din care 75% din suma este sustinuta din bugetul local.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.