Brasovul, fruntas la primit bani de la Guvern

Brasovul, fruntas la primit bani de la Guvern

0 241

Face ce face Brasovul si tot pe locul doi pica. Dar, de data asta motivul este unul de lauda. Practic, municipul si judetul Brasov ocupa locul al doilea dupa Bihor la capitolul privind fondurile alocate de la bugetul de stat pentru acest an. Un bilant in acest sens a fost prezentat de cine altul decat primarul George Scripcaru. El a mentionat ca, „daca exista proiecte viabile, sunt primite si sume semnificative de la bugetul de stat”.
Potrivit raportului, de la Guvern s-au primit 55, 71 milioane lei, care reprezinta alti bani decat cei prevazuti conform Legii bugetului de stat pe 2007. Astfel, pentru realizarea centurii ocolitoare a municipiului s-au virat la bugetul local al municipiului Brasov suma de 21, 5 milioane lei, in timp ce pentru investitiile de la CET SA s-au alocat 13, 85 milioane de lei. Termoficarea Brasovului a a mai primit de la bugetul de stat alte 11.5 milioane, banii care au fost prevazuti pentru acoperirea subventiilor.
Pentru Poiana Brasov Guvernul a alocat pentru refacerea Drumului Poienii si a celui spre Rasnov, precum si pentru iluminatul public fonduri de 6,85 milioane de lei. Pentru cartierul Stupini, problema canalizarii in zona este pe cale de a fi rezolvata, alocandu-se de la bugetul de stat 240.000 de lei.
Recent, pentru Harta de zgomot a municipiului, de la Administratia Fondului pentru Mediu s-au primit recent 450.000 de lei, iar pentru realizarea proiectului de reabilitare, protectie si conservare a biodiversitatii ariei protejate ,,Muntele Tampa” s-au alocat 1,16 milioane lei. In plus, s-au mai virat 160.000 lei in vederea pregatirii administratiei publice in vederea adaptarii eficiente la cerintele UE.

Marius OLA

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.