Brasovul exporta lei in Africa

Brasovul exporta lei in Africa

0 58

Zece lei si un tigru din Romani vor fi exportati in …Africa. Unul dintre lui este de la Gradina Zoologica din Brasov. Acesta alaturi de alti noua lei, cu varste cuprinse intre 4 si 14 luni, de la Parcul Zoologic din Braila si de un tigru de la Hundeoara, vor fi dusi in Africa, unde vor trai intr-o rezervatie, in conditii de semilibertate.
Conducerea Parcului Zoologic din Braila a anuntat ca renunta la cei noua pui, dupa ce spatiul a devenit neincapator pentru cei 14 lei pe care ii avea. Astfel, cu ajutorul Fundatiei pentru Protectia Animalelor Vier Pfoten, felinele vor fi duse in Africa de Sud, unde fundatia detine rezervatia naturala „Lionsrock”, cu o suprafata de 1.200 hectare. „Din punct de vedere clinic, puii de leu sunt sanatosi, vaccinati, deparazitati, n-o sa aiba probleme de transport, vor fi pusi in niste custi speciale. Daca este cazul, in momentul in care ii vom baga in cusca, avem niste tranchilizante speciale pentru ei, pentru a-i seda sa-i putem manevra mai usor”, a declarat medicul veterinar al Parcului Zoo Braila.
Drumul va fi un pic mai dificil deoarece, pentru ca nu exista nicio legatura directa din Romania catre Africa de Sud, felinele vor calatori pana la Frankfurt cu un camion, iar de acolo – cu avionul pana la Johannesburg.

S.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.