Brasovul este „pol de crestere” al Romaniei

Brasovul este „pol de crestere” al Romaniei

0 78

12 orase din tara noastra, printre care si Brasov, au primit statutul de „pol de crestere” economica, printr-un Memorandum adoptat in sedinta de Guvern. Celelalte orase sunt: Bucuresti, Brasov, Braila, Galati, Cluj-Napoca, Constanta, Craiova, Iasi, Oradea, Ploiesti si Timisoara. O suma de peste un miliard de euro este disponibila pentru polii de crestere numai prin Programul Operational Regional, finantat de Uniunea Europeana.


??????????? Programul Operational Regional este un program care implementeaza elemente importante? ale Strategiei Nationale de Dezvoltare?Regionala a PND, contribuind,? alaturi de celelalte Programe Sectoriale, la? realizarea obiectivului general al Strategiei? National- Regionale, anume diminuarea disparitatilor intre Regiunile Romaniei.


??????????? Principala cale identificata pentru atingerea? acestui obiectiv o constituie alocarea diferentiata pe Regiuni a fondurilor, in functie de? gradul general de dezvoltare al Regiunilor si anume,?invers proportional cu marimea? PIB / locuitor, astfel incat Regiunile mai putin dezvoltate sa beneficieze, proportional, de o alocare financiara mai mare. Aceste fonduri vor fi utilizate pentru finantarea unor proiecte cu? impact major asupra dezvoltarii regionale si locale: reabilitarea si modernizarea infrastructurii de transport, educationale si de sanatate, imbunatatirea mediului de afaceri prin dezvoltarea? structurilor de sprijinire a afacerilor? (parcuri industriale, tehnologice, logistice, de afaceri etc) si sprijinirea initiativelor intreprinzatorilor particulari, valorificarea potentialului turistic si cultural prin sprijinirea dezvoltarii infrastructurii turistice si a initiativelor antreprenoriale in acest domeniu, sprijinirea dezvoltarii centrelor urbane cu potential? de crestere economica, pentru a le crea conditii?sa?actioneze ca motoare ale dezvoltarii regionale si locale.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.