Brasovul este capitala sportului mondial

Brasovul este capitala sportului mondial

0 97
Duminica a avut loc deschiderea Festivalului Olimpic al Tineretului European 2013, care se desfasoara la Brasov in urmatoarea saptamana. Astfel pe terenul de sport al Liceului Sportiv, de sub Tampa, cei mai buni sportivi de la FOTE 2013, au defilat prin fata a celor 2.000 de spectatori prezenti in tribune. Sportivii prezenti la Brasov nu sunt altii decat viitorii campioni olimpici, a declarat duminica ministrul Tineretului si Sportului, Nicolae Banicioiu.
„Pentru orice sportiv, un asemenea moment este un element de cotitura in cariera, este o mandrie si un element definitoriu in viata oricarui sportiv. Trebuie sa ne gandim ca sportivii cei mai buni de la FOTE sunt viitorii campioni olimpici. Faptul ca organizam o asemenea manifestare in Romania poate fi privit, dincolo de mandrie, ca un element de satisfactie, ca am reusit sa facem asa ceva”, a declarat Banicioiu.
Brasoveanul Ion Tiriac, fostul presedinte al Comitetului Olimpic si Sportiv Roman si fost participant la JO de iarna cu nationala de hochei a Romaniei, a rememorat cum erau sporturile de iarna pe vremea sa.
”Pe vremea mea sporturile de iarna se faceau ca in toata lumea, fara gheata artificiala si multa electronica. Mergeam la Balea, Sf. Ana sau la Brasov si participam la meciurile de hochei pe gheata unde eram destul de buni.
Ziua de astazi este o confirmare ca existam si toata lumea va afla ca am reusit sa facem ceva pentru copii si viitorul lor. Peste 20 de ani vom avea poate o echipa care sa ne reprezinte cu cinste la Jocurile Olimpice de iarna.
FOTE este un exemplu pentru ca participand la Mica Olimpiadă tinerii se gandesc la Marea Olimpiada, dar marele castig este ca intreaga Europa si intreaga lume afla ca existam in Romania”.
Cristinel Stavaru
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.