Brasovul e fruntas la asigurarile pe locuinte

Brasovul e fruntas la asigurarile pe locuinte

0 813

Brasovul este pe locul 3 in tara la numarul de asigurari obligatorii pe locuinte, cu un procent de acoperire de aproape 25 %. Au fost incheiate aproape de 60.000 de polite, dublu fata de anul trecut. Chiar si asa, insa, doar una din patru locuinte sunt asigurate

Brasovul este pe locul 3 in tara la numarul de asigurari obligatorii pe locuinte, cu un procent de acoperire de aproape 25 %. Au fost incheiate aproape de 60.000 de polite, dublu fata de anul trecut. Chiar si asa, insa, doar una din patru locuinte sunt asigurate. Legea prevede sanctiuni pentru cei care nu au incheiat astfel de polite dar amenzile nu se pot da din cauza birocratiei din sistem .

La Brasov, una din patru locuinte sunt asigurate; in judet, in 2015 au fost incheiate 59.635 de polite de asigurari, aproape dublu fata de anul trecut, iar gradul de cuprindere in asigurare situeaza Brasovul pe locul 3 in tara.

Chiar si asa sanctionarea celor care nu au incheiat asigurari obligatorii pentru locuinte continua sa fie blocata, din cauza birocratiei.

De la finele lui iulie 2014 a expirat termenul pana la care au functionat in paralel si asigurarile obligatorii si cele facultative si, practic, orice roman ar fi trebuit sa aiba asigurare la casa. S-a constatat insa ca lista cu persoanele care nu au incheiate asigurari nu coincide cu bazele de date cuprinzand adresele, asa ca nu se pot aplica sanctiuni.

Problemele dar si noutatile din domeniul asigurarilor de locuinte au fost dezbatute de specialisti romani si straini la cea de-a XVIII-a editie a Forumului International Asigurari-Reasigurari .images

Potrivit lui Sergiu Costache, organizator FIAR 2015, incepand din ianuarie 2016, asiguratori vor fi obligati din punct de vedere al normativelor europene sa se conformeze unor normative noi care inseamna o siguranta mai mare pentru client, o capacitate mai mare a asiguratorilor de a plati daunele in baza primelor incasate.

De anul trecut Brasovul a fost ales gazda a celui mai mare eveniment central si est european de asigurari si reasigurari. Forumul intre lideri si specialisti in asigurari va avea miercuri ca tema de dezbatere piata asigurarilor auto.

 

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.