Brasovul – capitala europeana are dosar gros

Brasovul – capitala europeana are dosar gros

0 88
Istorie bogata, un patrimoniu bine cladit si o multime de evenimente de marca, unele cu caracter de unicitate. Sunt argumentele forte ale Brasovului pentru a deveni capitala culturala a Europei in 2021. Dupa ce consiliul local a aprobat proiectul, primul demers este crearea unei asociatii al carei obiectiv este sa depuna dosarul de candidatura pana la sfarsitul anului.
Exista numeroase argumente pentru care Brasovul ar merita sa devina capitala culturala europeana in 2021. Primul avantaj este istoria foarte bine pastrata sub Tampa, unde evenimentele multietnice si multiculturale sunt bine reprezentate. Patrimoniul bine cladit si evenimentele culturale de marca sustin puternic candidatura orasului Brasovului, spune Cecilia Doiciu, director executiv Directia de Relatii Externe, Cultura-Evenimente a Primariei Brasov.  
Prima etapa a proiectului care a obtinut saptamana trecuta aprobarea Consiliului local presupune construirea unei asociatii al carei unic obiectiv este depunerea dosarului de candidatura si urmarirea tuturor etapelor necesare pentru ca Brasovul sa castige competitia. Constituirea programului care include fiecare eveniment cultural important din Brasov  a inceput inca din luna ianuarie.
Oficialitatile brasovene sunt convinse ca orasul nostru este recomandat din plin de patrimoniul istoric si cultural prestigios care l-a impus in peisajul cultural al Romaniei. Nu este insa singura candidatura din Romania pentru capitala culturala a Europei, statut pentru care se bat si alte orase cu profile istorice si culturale demne de luat in seama.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.