Brașovul are un nou prefect! Marius Ciprian Băncilă are de joi...

Brașovul are un nou prefect!
Marius Ciprian Băncilă are de joi numirea in buzunar!

0 3169

ACTUALIZARE! Ciprian Marius Băncilă a fost învestit sâmbătă ca prefect al Brașovului, în locul lui Mihai Mohaci.
După depunerea jurământului, Băncilă a declarat că ocuparea acestei funcții reprezintă o onoare și o provocare pentru el.
„Provin din administrație și este o onoare și o provocare pentru mine. Vrem să fim aproape de cetățean, să rezolvăm problemele de fond funciar, de verificare a legalității actelor administrative, să coordonăm instituțiile deconcentrate și să creăm un liant între mediul de afaceri, comunitate și instituțiile publice aflate la dispoziția cetățeanului”, a spus Băncilă.

Guvernul a decis, în ședința de joi, numirea unor noi prefecți în județele Brașov și Sibiu, a anunțat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu.
Acesta a precizat, într-o conferință de presă, că la Brașov a fost numit prefect Marius Ciprian Băncilă, iar la Sibiu — Vasile Cristian Roman.prefectura logo

Ciprian Băncilă, a mai intrat pe usa Prefecturii in calitate de Sef la Agentia de mediu si in calitate de subprefect. Ca subprefect  Bancila a fost în echipă cu notarul din Bran, Ion Gonţea, pe scaunul de prefect si cu Ambrus Carol, propus de UDMR, pentru celalalt post de subprefect.
In 2010, cand a fost numit subprefect, Bancila a fost susţinut de PD-L si propus de catre George Scripacaru.
Asa ca un Guvern de tehnocrati, condus de premierul Ciolos, numeste la Brasov tot un …tehnocrat.
Am fost curiosi daca site-ul http://www.prefecturabrasov.ro/ (are denumirea veche; poate se gansesc tehnocratii sa ne scape de aceasta eroare – INSTITUTIA PREFECTULUI! Ce-o fi fost in capul lor cand s-a renuntat la denimire traditionala si care defineste corecxt rea litatea, asa cum e la noi sau in toata Europa) a marcat schimbarea de la varful institutiei – NU – prefect e tot M. Mohaci.

Tot insedinta de joi Executivul a decis și numirea a doi noi subprefecți, și anume în județul Dâmbovița — Ciprian Constantin Pasailă, iar la municipiul București — Corneliu Cârstea, a mai anunțat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Horia D.R.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.