Brasovul are potential turistic neexploatat

Brasovul are potential turistic neexploatat

0 86

Brasovul nostru este unul dintre orasele cu cel mai mare potential turistic din tara. Aceasta veste este una extrem de imbucuratoare si o stiam cu totii, nu mai ca se pare ca potentialul sau nu este exploatat la cote maxime. Activitatea celor care ar trebui sa se ocupe de zonele de agrement nu stiu, nu pot sau nu vor sa dezvolte cum se cuvine si acest sector din zona nostra, ca vorba ceea : « unde nu-i cap, vai de picioare ! » Conform datelor Directiei Judetene de Statistica (DJS) Brasov, in cursul lunii noiembrie numai 34,9% din capacitatea de cazare a unitatilor din judetul nostru a fost folosita.


Cu toate acestea, dupa cum va informam anterior, numarul turistilor care ne-au vizitat judetul a crescut fata de aceeasi perioada a anului trecut : 39,8% , iar capacitatea de cazare a crescut si ea cu 6,9 %. Deci suntem pe calea cea buna, numai ca ne micam ceva mai incet. Daca studiem datele concrete, ele arata in felul urmator : In noiembrie 2007 au trecut prin Brasov 49.530 de turisti straini, din care 44.651 au fost romani, iar 4.879, turisti.


Ion Popescu, directorul Directiei Judetene de Statistica (DJS) Brasov, a declarat : „Autoritatile sustin ca Brasovul trebuie sa ajunga un important un judet turistic. Pentru asta insa, trebuie marita cu 100% capacitatea de cazare si, mai ales, pentru a atrage cat mai multi turisti in zona noastra trebuie dezvoltate posibilitatile de agrement care, in momentul de fata, sunt inexistente”.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.