Brasovul are locuri de munca

Brasovul are locuri de munca

0 194

Pe fondul actualei crize economice si a saraciei tot mai “lucie” din tara, mai auzim, din cand in cand, o stire care ne descreteste fruntile. O astfel de stire este si aceea care plaseaza Brasovul pe un binevenit loc 3, intr-un top efectuat la nivel national, la numarul de locuri de munca disponibile pe piata. Primele locuri in interesantul top sunt ocupate de judetul Hunedoara, urmat de Capitala.
Astfel, potrivit datelor Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM), la nivel national sunt inregistrate peste 9.500 de locuri de munca vacante. Dintre acestea, la Brasov, 506 posturi sunt libere, atat pentru persoanele cu studii superioare, cat si pentru cele cu studii medii si profesionale.
Concret, la nivel national, absolventii de studii superioare pot opta pentru 489 de locuri de munca, cele mai multe pentru ingineri si subingineri (130), contabil (24), asistent medical generalist (21), consilier financiar bancar (11), inspector resurse umane (8). Pentru persoanele cu studii medii si profesionale, ANOFM a inregistrat 9.100 locuri de munca, principalele ocupatii fiind confectioner-asamblor articole din textile, operator confectioner industria imbracaminte-tesaturi, tricotaje, materiale sintetice, muncitor necalificat in industria confectiilor, agent securitate si sofer de autoturisme si camionete.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.