Brasovul are 8 procurori destepti

Brasovul are 8 procurori destepti

1 374

Potrivit site-ului Lumea Justitiei.ro, cei opt magistrati au ajuns in structurile DNA si DIICOT, ocolind parcursul traditional pe care ar trebui sa-l urmeze un procuror, prin portita legala a unui ordin de numire si a unei hotarari judecatoresti. Saltul pe scurtatura in cariera le-a adus si salarii consistente.
Recent, site-ul Lumea Justitiei publica Lista procurorilor …destepti, magistrati care au eludat pasii legali si necesari ocuparii unui post in Directia Nationala Anticoruptie sau Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT). In mod normal, un procuror trebuie sa parcurga un drum lung si sinuos, prin parchetele judecatoriilor, apoi ale tribunalelor si curtilor de apel. Epopea justitiara se intinde pe o perioada de 15 ani, la capatul careia procurorul da un examen pentru intrarea in DIICOT sau DNA. Site-ul Lumea Justitiei arata ca cel putin 500 de procurori au luat-o pe scurtatura. Aceeasi sursa explica si reteta succesului: „faci o cerere de avansare in grad, ca efect al numirii tale la DNA sau DIICOT pe baza de interviu, iar CSM ti-o va respinge imediat cu motivarea ca legea nu permite avansarea in grad decat prin examen. Nu-i bai insa, terenul e batatorit, pentru ca hotararile CSM se pot ataca la Sectia de Contencios-Administrativ a Inaltei Curti de Casatie si Justitie condusa de Victoria Barsan, care le admite automat, gratie practicii judecatoresti nascute de aceasta sectie, potrivit careia hotararea judecatoreasca bate legea”. Asa au ajuns procurorii de judecatorie sau tribunal sa faca saltul la DNA sau DIICOT.
Pe lista celor 500 se afla si 8 procurori brasoveni: Cristina Daniela Anghel Dobrescu, procuror DNA Brasov, Marius Sulu, procuror si purtator de cuvant DNA Brasov, Alexandru Nicolae Cor, procuror DIICOT Brasov, Oana Chichernea – tot la DIICOT, la fel ca si Alen Toroiman sau Marga Marian Drilea. Pe lista se mai afla si Laurentiu Catalin Borcoman (foto), fost adjunct al procurorului general, fost sef adjunct al DIICOT-Structura centrala, actual procuror si purtator de cuvant DIICOT Brasov. Fostul purtator de cuvant al Tribunalului Brasov, Raluca Carmina Reit, a ajuns procuror DIICOT Covasna tot printr-o hotarare a Inaltei Curti.
Lumea Justitiei.ro spune ca miza nu a fost doar saltul in cariera, ci si salariile consistente pe care procurorii le-au castigat in acest fel. Mai mult, legea permitea ca procurorii sa-si pastreze salariile maxime si dupa intoarcerea la parchetele inferioare – judecatorie sau tribunal.

Vifor Rotar

COMENTARII

  1. astia sunt mafioti!!!! stiu. ce zic am avut multe dosare la ei am primit. 14. ani pe caare. iam executat acum sunt liber. si departe de tara mea nu ma intereseaza ca in tara nu mai vin acesti oameni mau facut sa imi fie scarba ca sunt. roman au judecatorii la mana lor
    sunt unul pentru toti. si totiii ptr. unnu. omerta functioneaza dai in unu tipa toti am incercat sa reclam ziceau ca am inebunit miau distrus familia tot dat eu ma repar repede daca as povesti prin cate am trecut pe scurt am fost in toate pnt din rom. lagare cand. mam judecat. judecatori faceau exact cum dictau astia astia. nu. stiu ca iei sunt. av societati si. cetateni fac parte din cetate astia. vor sange pe pereti portocala si. onea e minciuna va spun eu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.