Brasovul are 17 parlamentari in Legislativul Romaniei

Brasovul are 17 parlamentari in Legislativul Romaniei

0 146
12 mandate au fost adjudecate direct de Uniunea Social-Liberala – PSD 4 deputati si 3 senatori, PNL  3 deputati si 1 senator si PC un deputat. Dupa redistribuiri, ARD a primit 3 mandate – un senator si 2 deputati. Aritmetica redistribuirii a adus si pentru PPDD un mandat de senator si unul de deputat.
Judetul Brasov va avea 17 parlamentari in Legislativul Romaniei, care numara 488 de alesi.
Toate cele 12 colegii uninominale brasovene au fost castigate cu mai mult de 50% +1 de catre candidatii Uniunii Social-Liberale, unde PSD va avea patru deputati si 3 senatori, PNL, trei deputati si un senator, iar PC, un deputat.
In cea de-a doua etapa de compensare si redistribuire, la nivel judetean, Brasovului i-au fost suplimentate cele 12 mandate de parlamentar cu unul de deputat, care a fost acordat, conform matematicii electorale, lui Gheorghe Ialomitianu, candidatul Aliantei Romania Dreapta.
Tot ARD a primit, in a treia etapa de redistribuire la nivel national, Brasovul a mai primit un mandat de senator, atribuit lui Nicolae Vlad Popa si inca unul de deputat, care i-a revenit lui Gabriel Andronache.
Tot dupa redistribuiri, Partidul Poporului Dan Diaconescu a primit la Brasov doua mandate – unul de deputat pentru Maria Grecea si unul de senator, pe care si-l adjudeca Marius Coste.
In aritmetica procentelor, UDMR nu a mai intrat in discutie la redistribuirea mandatelor pentru Brasov, dar numarul voturilor de aici a contat pentru colegii din tara unde candidatii au avut rezultate mai bune. Din cele 79 de mandate suplimentare redistribuite la nivel national, 5 au revenit judetului Brasov.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.