Brasovul ar putea avea centrala nucleara

Brasovul ar putea avea centrala nucleara

0 73

Judetul Brasov are sanse sa aiba pe teritoriul sau centrala nucleara care va deservi Transilvania. Urmatoarea centrala nucleara din Romania este inca in stadiul de proiect, in momentul de fata analizandu-se mai multe locatii pentru amplasarea sa. Deocamdata se stie ca va fi nevoie ca aceasta sa fie amplasata pe malul unei ape, asa ca se discuta despre amplasarea sa pe Dunare, Olt, Mures, Somes sau Bistrita.
Pentru locatia unde va fi amplasata centrala Guvernul are in vedere 102 locatii, acestea fiind incluse intr-un studiu secretizat pentru a evita speculantii imobiliari. Patru locatii din cele 102 evaluate de Guvern sunt din judetul Brasov. Este vorba despre localitatile Comana, Venetia, Sambata si Bogata. Din Transilvania de Sud mai sunt luate in calcul doua locatii din judetul Sibiu – Talmaciu si Porumbacu, 73 de locatii fiind din Transilvania.
Pentru realizarea studiului au fost selectate cinci tipuri de centrale nuclearo-electrice reprezentand tehnologia cea mai avansata pe plan mondial, respectiv EPR 1600 (un proiect denumit European Power Reactor, de 1600 MW, dezvoltat in comun de Franta si Germania), AP 1000 (un nou tip de reactor cu apa presurizata care poate genera aproximativ 1.100 megawati de electricitate), ACR 1000 (un reactor cu o putere instalata de 1.000 MW), ABWR 1300 (reactor avansat cu apa fierbinte de 1.300 MW) si APR 1400 (reactor folosit de industria nucleara din Coreea de Sud, cu o putere de 1.400 MW).

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.