Brasovul ar putea avea cel mai curat spital din Europa

Brasovul ar putea avea cel mai curat spital din Europa

0 78
Una din unitatile spitalicesti private din oras – Sf Constantin – se numara printre cei patru finalisti ai competitiei europene " Premiul de Excelenta in Igiena Intraspitaliceasca". Expertii Organizatiei Mondiale a Sanatatii fac vineri o vizita de audit la Brasov iar rezultatul final va fi anuntat la Geneva la sfarsitul lunii iunie.
Inca de la inaugurarea spitalului privat in urma cu 2 ani, conducerea unitatii spitalicesti si-a stabili ca obiectiv "excelenta in sanatate". Fiind un spital chirurgical, un domeniu important l-a constituit preventia si controlul infectiilor spitalicesti. Rezultatele nu s-au lasat asteptate; spitalul brasovean a fost desemnat unul din cei 4 finalisti ai competitiri europene " Premiul pentru Excelenta in Igiena Intraspitaliceasca", spune Dr Andreea Moldovan, medic primar Boli Infectioase. Desemnarea castigatorului va avea loc in luna iunie dupa vizite de audit in cele 4 spitale efectuate de catre personalitati europene in domeniu. Joi si vineri expertii Organizatiei Mondiale a Santatii se vor afla la Brasov.
Prezent la Brasov va fi profesorul Didier Pittet, "parintele" igienei intraspitalicesti , seful programului Organizatiei Mondiale a Sanatatii de siguranta a Pacientilor. Alaturi de cunoscutul epidemiolog se va afla Maria Moro, directoarea Agentiei de Preventiei si Control a Infectiilor din regiunea Emilia Romagna din Italia,.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.