Brasovul ar face fata cutremurelor

Brasovul ar face fata cutremurelor

0 153

Daca saptamana trecuta anuntam ca in Brasov sunt 84 de mobile care ar putea sa se prabuseasca in caz de un cutremur cu o magnitudine ceva mai mare de 6 grade pe scara Richter, acum va anuntam ca puteti sta linistiti deoarece judetul nostru e cea mai sigura zona din tara in cazul unui cutremur.
Potrivit specialistilor, cea mai sigura zona din toata tara, in cazul unui cutremur, este judetul Brasov. Aceast s-ar datora faptului ca solul din aceasta zona pare sa fie cel mai rezistent, iar, din acest motiv, constructiile au sanse mici sa se prabuseasca.
„Cladirile din orasul Brasov sunt cele mai sigure. Din punctul asta de vedere avem noroc fata de alte zone de la noi din tara. Singurul nostru avantaj este acela ca solul nu este unul mlastinos, asa cum este la Bucuresti, spre exemplu. De asta avem noroc! Mansardele sunt deocamdata cele mai expuse la cutremur. Dar, daca, totusi, acestea sunt facute conform proiectului, eu consider ca nu este niciun fel de problema. Acest lucru nu prea se intampla insa, deoarece in multe cazuri au fost facute mai intai supraetajari si dupa aia mansardari”, a declarat in presa brasoveana Adrian Ibanescu, inspector sef la Inspectoratul de Stat pentru Constructii Brasov.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.