Brasovul a schimbat subprefectii

Brasovul a schimbat subprefectii

0 93

Odata cu incalzirea vremii, la Prefectura Brasov s-a trecut la scimbarea subprefectilor. Ce legatura are una cu alta? Ca sula cu prefectura, insa s-a ajuns la bataie de joc cu schimbarea acestor administratori “apolitici”.
Astfel, prin Hotarare a Guvernului si cu girul Agentiei Nationale a Functionarilor Publici, a fost trimisa deja spre publicare catre Monitorul Oficial a noii scheme cu subprefectii in judetul Brasov, care va avea doua noi asemenea specimene, conform vestitului algoritm.
In locul lui Emil Nita, post vacant de aproape o luna, va fi instalat Ciprian Bancilã, iar in locul lui Benedek Gabor, care ocupa functia doar din octombrie 2009, a fost numit Ambrus Carol.
Postul ocupat de Emil Nita devenise vacant in 8 ianuarie. Atunci, Guvernul a decis incetarea exercitarii temporare de catre acesta a funcþiei publice de subprefect al judetului Brasov, fara insa a numi un inlocuitor, caci trebuia mai intai fiert magiunul noii coalitii.
La acea vreme se astepta ca, in locul sau, sa fie numit Ambrus Karol, stiut fiind ca una din functiile de subprefect revine – in urma negocierilor de la Bucureºti – Uniunii Democrate a Maghiarilor din Romania.
Acum insa s-a decis ca Ambrus sa-l inlocuiasca pe Benedek Gabor, sustinut, normal, de PD-L, care insa va schimba doar judetul, urmand sa devina subprefect de Covasna, iar Ciprian Bancila sa ocupe locul lasat liber de Emil Nita.
Bancila a fost pana acum director coordonator adjunct al Comisariatului Judeþean Brasov al Garzii Nationale de Mediu, iar anterior, director executiv al Agenþiei pentru Protectia Mediului Brasov.
Actual vicepresedinte al Camerei de Comert si Industrie Brasov, Ambrus Karol, a fost director al INAR Brasov si a candidat la alegerile parlamentare din partea UDMR intr-un colegiu municipal brasovean.
Cel mai probabil, noii subprefecti vor fi instalati de luni in functie.

Si uite-asa trec tiganii, trec, se duc si petrec, cu locul satrei schimbat la doua-trei zile, ca asa-i politica.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.