Brasovul a primit nota 8 din 9 pentru FOTE

Brasovul a primit nota 8 din 9 pentru FOTE

0 98
FOTE 2013 a adus in zona Brasovului cele mai multe tari participante, cei mai multi sportivi si cei mai multi suporteri din istoria Festivalului! Oficialii europeni au acordat Brasovului nota 8, in conditiile in care 10 ar fi fost imposibil, si toata lumea a plecat acasa cu cele mai bune impresii despre organizarea si desfasurarea competitiilor. Succesul indreptateste Romania sa spere la statutul de gazda al Jocurilor Olimpice ale Tineretului.
Ultima conferinta inainte ceremoniei de incheiere a Festivalului Olimpic al Tineretului European  a fost un prilej pentru oficiali si organizatori sa-si exprime cele mai bune impresii depre felul in care s-a desfasurat FOTE 2013. Patrick Hickey, presedintele Comitetului Olimpic European, Octavian Morariu, presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, si George Scripcaru, presedintele Comitetului de Organizare al FOTE 2013, s-au declarat incandati de rezultate si statistici. „Ma pot declara un om fericit, a spus Hickey. Jocurile au fost excelente, instalatiile au functionat foarte bine, hotelurile in care atletii au fost cazati au avut standarde inalte. Ce m-a impresionat cel mai mult este numarul de suporteri si fani. Din toate evenimentele la care am participat, festivalul din Romania a adunat cei mai multi sustinatori iar voluntarii au fost minunati!”, a incheiat inaltul oficial olimpic european.
FOTE 2013 s-a remarcat ca fiind editia cu cele mai multe tari participante – 45, si cel mai mare numar de sportivi. Pentru buna desfasurare a Festivalului au lucrat peste 400 de voluntari grupati in zece departamente (Vip, Cazare si Catering, Transport, Acreditari, IT, Servicii Medicale, Securitate, Marketing, Baze sportive, Mass-media), s-au folosit 45 de autocare, 30 de microbuze si 50 de autoturisme pentru transportul delegatiilor, organizatorilor si oficialilor si s-au pus gratuit la dispozitia elevilor si studentilor 20 de autobuze ale RAT Organizarea in bune conditii a FOTE l-a determinat pe presedintele COSR, Octavian Morariu sa anunte ca Romania si-ar putea depune candidatura pentru organizarea unei editii de iarna a Jocurilor Olimpice ale Tineretului, a carei ultima editie s-a desfasurat  in Austria, la Innsbruck.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.