Brasovul a iesit din criza imobiliara

Brasovul a iesit din criza imobiliara

0 608
Zonele Bartolomeu, Tractorul  si Astra sunt in plina dezvoltare imobiliara! Primaria Brasov a eliberat numai in acest an peste 90 de autorizatii de construire, din care 15  pentru locuinte colective. Asta inseamna ca, in curand, sub Tampa vor aparea noi ansambluri rezidentiale.
Criza imobiliara in domeniul locuintelor se pare ca a trecut la Brasov. Situatia este demonstrata de faptul ca, in ultima perioada, se observa o crestere a interesului pentru construire. Numai in acest an au fost eliberate 90 de autorizatii de construire, dintre care 15 pentru locuinte colective. Asta presupune ca, in perioada urmatoare, se vor ridica mai multe ansambluri rezidentiale.
Potrivit viceprimarului Ciprian Bucur, din statisticile Primariei, tinand cont de numarul mare de autorizatii si de locuinte care se vor dezvolta, zonele vizate sunt cartierul Avantgarden din Bartolomeu, zonele din Tractoru 6 si 7 unde au fost avizate si reglementate 2 subzone, cu posibilitatea de a construi in zonele respective.
Si Primaria vine in sprijinul investitorilor. Pentru a facilita autorizarea directa a locuintelor, in zona Stupini au fost initiate trei PUZ-uri noi pe o suprafata totala de peste 270 de ha., unde vor fi mici locuinte si locuinte colective, dotari aferente acestor zone si de asemenea spatii verzi si terenuri de joaca pentru copii.
Si pentru zona Astra exista un interes crescut din partea investitorilor. Pe strada Carpatilor dar si pe strada Poienelor sunt solicitate mai multe autorizatii de construire. In aceasta zona regimul de inaltime este in medie de 8-11 nivele. Si in Centrul Vechi, Consiliul Local a aprobat in ultima sedinta documentatia privind reglementarile urbanistice in zona Dupa Gradini, care a fost intocmita la solicitarea unor investitori privati. Este de presupus ca si aici va exista o dezvoltare urbana in perioada urmatoare.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.