Braşovul a devansat în premieră Constanţa la numărul de turişti

Braşovul a devansat în premieră Constanţa la numărul de turişti

0 181

Vremea vancanțelor se simte din plin în cel mai vizitat județ din țară. La Brașov sunt în această perioadă mii de turiști veniți să vadă monumente istorice, să străbată cărări de munte sau pur și simplu să se relaxeze

Vremea vancanțelor se simte din plin în cel mai vizitat județ din țară. La Brașov sunt în această perioadă mii de turiști veniți să vadă monumente istorice, să străbată cărări de munte sau pur și simplu să se relaxeze. Mulți află de la prieteni și rude ce obiective merită vizitate iar alții iau la pas străzile din centrele istorice din județ.
Deși e vremea concediilor și mulți brașoveni sunt și ei plecați din oraș, acest lucru nu se vede și în trafic. În municipiul Brașov și mai ales în zonele centrale orașul este cu adevărat un furnicar și su greu se mai poate găsi un loc de cazare. De peste mări și țări dar și mulți români aleg ca destinație de vacanță muntele și în special județul Brașov.
Braşovul a fost vizitat anul trecut de 1,24 milioane de turişti, fiind pe locul al doilea în topul naţional după Bucureşti, unde însă este mai mult turism de afaceri. Pentru prima dată după Revoluţie Braşovul a depăşit Constanţa. Braşovul rămâne însă preferatul turiştilor străini, fiind pe locul întâi la nivel naţional.
Dintre turiştii străini care vin la Braşov, cei mai mulţi sunt nemţi urmaţi de israelieni şi cetăţeni din Republica Moldova.Ne mai vizitează şi francezii, italienii, spanioli, dar şi turişti din ţările asiatice.
Turiştii străini preferă să stea la hotelurile din centrul oraşului.
În municipiul Braşov atracţia principală este centrul istoric, iar în judeţ Branul, Râşnovul şi staţiunea Poiana Braşov. Numărul real al turiştilor este însă mult mai mare, deoarece nu toţi turişti vin prin agenţii şi nu toate unităţile de cazare raportează toţi vizitatorii.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.