Brașovenii vor lua Lumina Sfântă de la Ierusalim

Brașovenii vor lua Lumina Sfântă de la Ierusalim

1 55

În noaptea de Înviere, Lumina Sfântă adusă de la Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim va poposi și la Brașov. O delegaţie de la Jandarmeria Braşov, va aduce Lumina sâmbătă seara, de la Aeroportul Otopeni.
Au fost stabilite trei puncte la intrare în Braşov, unde vor veni preoţi de la parohiile din Braşov şi din împrejurimi, pentru a lua Sfânta Lumină ca să o dea în Noaptea de Înviere credincioşilor : la hotelul Ramada, pentru cei care vin din zona Săcele, la Biserica «Schimbarea la Faţă»  şi în Piaţa Sfatului.
Slujba de Înviere va începe la miezul nopţii, în exteriorul lăcaşurilor de cult, după care credincioșii vor intra în biserică.
Duminică, în prima zi de Paşte, în Piaţa Sfatului, va fi şi Învierea Mică. ,,La ora 13.00 se va face slujba Învierii în Piaţa Sfatului. Nădăjduim să vină câte un preot de la fiecare biserică din Braşov şi credincioşi. Vom asculta Evanghelia în mai multe limbi, pentru că aceasta este specifică acestei slujbe, citirea acestei Evanghelii a Învierii în mai multe limbi. Pentru că vestea Învierii s-a răspândit la toate neamurile pământului”, a spus părintele protopop, Dănuţ-Gheorghe Benga.
Evanghelia va fi citită în limbile engleză, franceză, germană, maghiară, dar şi ebraică, latină sau greacă.

D.D.

COMENTARII

  1. De ce si in LIMBA MAGHIARA?
    De ce este astfel nesocotita limba lui Petofi , fmiliara romanilor,
    separat – in rand cu alte limbile straine in Romania ? , in conditiile
    cand este vorbita sau inteleasa si de destui romani ,care chiar daca nu o vorbesc curent ,
    tot le este mai la indemana??

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.