Brasovenii vor avea contorizare individuala la apa!

Brasovenii vor avea contorizare individuala la apa!

0 883

Regulamentul de furnizare a serviciilor de apa si canal se va modifica de luna viitoare asa ca cei care doresc sa plateasca doar apa pe care o consuma vor putea opta pentru o astfel de contorizare. Toate chetuielile vor fi suportate de proprietari iar cei care locuiesc la blocuri vor trebuie sa se puna toti de acord

Regulamentul de furnizare a serviciilor de apa si canal se va modifica de luna viitoare asa ca cei care doresc sa plateasca doar apa pe care o consuma vor putea opta pentru o astfel de contorizare. Toate chetuielile vor fi suportate de proprietari iar cei care locuiesc la blocuri vor trebuie sa se puna toti de acord.
Legea care permite contorizarea individuala la apa a fost aprobata in luna august. Dupa ce normele legislative care permit separarea consumului de apa vor aparea in Monitorul Oficial, regulamentul de furnizare a serviciilor de apa si canalizare va fi supus aprobarii Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara in Domeniul Apei.
Brasovenii isi vor putea monta apoi contoare individuale. Cei care locuiesc la blocuri trebuie sa-si dea toti acordul pentru modificarea instalatiilor interioare; in plus, vor trebui sa suporte singuri investitiile. Desi multi recunosc ca sunt nevoiti sa achite pierderile din retea, nici ideea de a achita din buzunarele proprii noile apometre ne le surade.
La Brasov sunt posibile doua variante: ori sa se monteaze o coloana noua de apa pe casa scarii cu contoare individuale pentru fiecare apartament, ori pe reteaua deja existenta se monteaza apometre cu citire de la distanta. In conditiile noilor prevederi legale care permit contorizarea individuala, primarul George Scripcaru cerea, in urma cu cateva zile, Companiei Apa sa vina cu un proiect pilot, in care sa prezinte variantele pentru care pot opta brasovenii care vor acest tip de contorizare.
Unul din cele mai reclamate servicii la Protectia Consumatorilor este cel de furnizare a apei menajere. Pe langa faptul ca platesc prea scump apa, brasovenii se plang de lipsa contorizarii individuale, de calitatea necorespunzatoare a apei potabile si, in unele cazuri, de facturare incorecta.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.