Brașovenii sunt invitați să sărbătorească Ziua Limbii Române

Brașovenii sunt invitați să sărbătorească Ziua Limbii Române

0 172

Piața Sfântul Ioan va găzdui astăzi a doua ediţie a evenimentului. Vor fi ateliere pentru copii, dezbateri și recitaluri, lansări de carte și o prezentare a Hărții Centenare realizate de Uniunea Junilor din Șchei Brașovului și Brașovul Vechi

Piața Sfântul Ioan va găzdui astăzi a doua ediţie a evenimentului. Vor fi ateliere pentru copii, dezbateri și recitaluri, lansări de carte și o prezentare a Hărții Centenare realizate de Uniunea Junilor din Șchei Brașovului și Brașovul Vechi.

„Este o chestiune firească pe care noi ne-am asumat-o începând cu anul trecut Ziua Limbii Române este o sărbătoare națională consacrată printr-o lege în data de 31 august. Eu cred că în felul acesta trebuie să conștientizăm brașovenii despre importanța limbii române”, consideră viceprimarul Mihai Costel.

Manifestarea începe la ora 12 cu diverse ateliere pentru copii, cu cusături românești, împletituri, pictură pe sticlă și lemn.

Evenimentul se va încheia la ora 19.00 cu lansarea volumului „Brașovul în 100 de poezii“, recitate de actorii Viorica Geantă Chelbea și Gabriel Costea de la Teatrul Sică Alexandrescu.

Nicolae Voiculeț și orchestra vor oferi brașovenilor momentul muzical „Odă limbii române“.

Ziua Limbii Române este organizată de Primăria Braşov, în parteneriat cu Radio România, Uniunea Scriitorilor din România – Filiala Brașov și Uniunea Junilor din Șcheii Brașovului și Brașovul Vechi

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.