Brasovenii sunt invitati sa admire arta la biblioteca!

Brasovenii sunt invitati sa admire arta la biblioteca!

0 677

32 de lucrari contemporane semnate de opt artisti vizuali si inspirate din simbolistica traditionala a Tarii Barsei vor fi expuse timp de trei saptamani la Biblioteca Judeteana „George Baritiu”. Picturile, sculpturile, obiectele de ceramica, metal sau textile fac parte din proiectul Arta. Memorie. Restituire. implementat de biblioteca judeteana in parteneriat cu Asociatia Culturala Artessentia

32 de lucrari contemporane semnate de opt artisti vizuali si inspirate din simbolistica traditionala a Tarii Barsei sunt expuse timp de trei saptamani la Biblioteca Judeteana „George Baritiu”. Picturile, sculpturile, obiectele de ceramica, metal sau textile fac parte din proiectul Arta. Memorie. Restituire. implementat de biblioteca judeteana in parteneriat cu Asociatia Culturala Artessentia.
Cei 8 artisti au fost izolati intr-un mediu neutru in atelierele asociatiei Artessentia. In aceste spatii artistii au aprofundat simbologia imagistica romaneasa din Tara Barsei.
Rezultatul a constat in 32 de lucrari de arta contemporana, pictura, sculptura, ceramica, metal, textile sau grafica digitala. biblioteca gb1
Victoria Taroi, presedintele Asociatiei Culturale „Artessentia”, sune ca participantii in acest proiect sunt foarte diversi ca varsta, generatii diverse, diversi ca specializare in domeniul artelor vizuale.
Vernisajul expozitiei va avea loc astazi de la ora 18 la Biblioteca Judeteana „George Baritiu”.
In cadrul evenimentului va fi lansat si albumul „Arta. Memorie. Restituire.”, care cuprinde prezentarea artistilor implicati in proiect si a lucrarilor realizate de acestia dar si un studiu privind simbolistica traditionala a Tarii Barsei.
Albumul este tiparit in 500 de exemplare care vor ajunge in muzeele si bibliotecile din tara dar si in 10 Institute Culturale ale Romaniei din strainatate.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.