Brasovenii sunt dezgustati de indolenta BOR dupa tragedia din Capitala

Brasovenii sunt dezgustati de indolenta BOR dupa tragedia din Capitala

0 602

Lipsa de reactie a Bisericii Ortodoxe Romane in cazul tragediei din clubul bucurestean Colectiv a starnit si indignarea brasovenilor. Doi prelati ortodocsi au catadicsit sa vina la fata locului abia in a patra zi de la tragedie, probabil la presiunea presei. O inalta fata bisericeasca a spus chiar ca Dumnezeu a ingaduit tragedia, satul sa vada atatea pacate. Nu Dumnezeu e de vina, ci noi, ca toleram neregulile si ilegalitatile, spun enorasii brasoveni

Lipsa de reactie a Bisericii Ortodoxe Romane in cazul tragediei din clubul bucurestean Colectiv a starnit si indignarea brasovenilor. Doi prelati ortodocsi au catadicsit sa vina la fata locului abia in a patra zi de la tragedie, probabil la presiunea presei. O inalta fata bisericeasca a spus chiar ca Dumnezeu a ingaduit tragedia, satul sa vada atatea pacate. Nu Dumnezeu e de vina, ci noi, ca toleram neregulile si ilegalitatile, spun enorasii brasoveni.
Desi Biserica a sustinut ca reprezentantii sai au actionat cu discretie, brasovenii considera ca preotii ar fi trebuit sa se implice in ajutorarea familiilor indurerate.
Patriarhia a sustinut oficial ca preotii si-au facut datoria si s-au rugat in capele si in biserici pentru sufletele celor 32 de tineri decedati; brasovenii cred, insa, ca macar un preot trebuia sa fie prezent la locul tragediei fara sa astepte invitatie.patriarh daniel2
Faptul ca nici macar clopotele nu s-au tras in cele trei zile de doliu national ii scandalizeaza pe brasoveni. Tot ei taxeaza si declaratiile Mitropolitul Banatului, Inalt Prea Sfintitul Ioan Selejan, care a afirmat ca este posibil ca Dumnezeu sa fi ingaduit tragedia petrecuta vineri seara in capitala, pentru ca n-a mai suportat atata pacat.
Nu Dumnezeu e de vina, ci noi, ca toleram neregulile si ilegalitatile, spun enorasii brasoveni.
In ultimele zile, pe paginile de socializare circula tot mesaje care fac aluzie la numarul mare de biserici din Romania, in detrimentul spitalelor.
Protopoul Brasovului, preotul Danut Benga, nu a raspuns apelurilor insistente ale presei, pentru a oferi o explicatie a lipsei de reactie a Bisericii Ortodoxe Romane dupa tragedia din Bucuresti, in care au pierit 32 de tineri si alti 134 sunt internati in spitale din Capitala cu arsuri de diverse grade.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.