Brasovenii sunt cei mai responsabili soferi

Brasovenii sunt cei mai responsabili soferi

0 155

Un studiu realizat recent de compania producatoare de bere Ursus Breweries arata ca 22 la suta dintre soferii romani din mediul urban au condus cel putin o data sub influenta alcoolului, in timp ce 2 la suta conduc frecvent sub influenta bauturilor alcoolice.
Cercetarea a fost realizata pe un esantion de peste 1000 de respondenti, cu varsta cuprinsa intre 18 si 30 de ani, din orase precum Bucuresti, Buzau, Brasov, Cluj si Timisoara.
Cu toate acestea, studiul a aratat ca brasovenii sunt cei mai responsabili dintre soferii romani, in timp ce bucurestenii conduc cel mai des sub influenta alcoolului. Astfel, 96 la suta dintre brasoveni care au raspuns sondajului declara ca nu s-au urcat niciodata la volan in stare de ebrietate
Tinerii si-au justificat actiunile spunand ca, atunci cand ies cu masina in oras, desi sunt hotarati sa nu bea, sub presiunea grupului, ajung sa consume alcool.
In functie de compozitia lor, bauturile alcoolice sunt metabolizate diferit de catre organism. Astfel, bauturile distilate, precum vodca, whisky-ul si palinca, sunt metabolizate rapid, insa altele, precum lichiorul, este extrem de greu de metabolizat, iar etilotestul ramane pozitiv si dupa 48 de ore de la consumarea acestora.
In acest context, campania „Afla-ti echilibrul!“ ii indeamna pe tineri sa fie echilibrati in toate situatiile in care consuma alcool si sa nu urce la volan dupa ce au baut. Luna decembrie este plina de ocazii de a petrece alaturi de prieteni si familie, tinerii fiind cei expusi riscului de a conduce in stare de ebrietate.
Pentru a incuraja tinerii sa apeleze la solutia unui „sofer de serviciu“ pentru serile petrecute in oras sau pentru petrecerile din perioada sarbatorilor de iarna, Ursus Breweries lanseaza pe www.desprealcool.ro prima felicitare virtuala din Romania prin care poti sa ii multumesti prietenului care nu a baut si te-a adus acasa in siguranta.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.