Brasovenii sunt buni de plata pentru accidente pe care NU le comit

Brasovenii sunt buni de plata pentru accidente pe care NU le comit

0 177

Soferii cu domiciliul in Brasov au fost scosi tapi ispasitori pentru accidentele care au loc pe raza municipiului lor.
Contabilizand numarul de accidente rutiere care au loc in judetul Brasov, unul dintre cele mai tranzitate judete data fiind pozitia geografica pe care ocupa, pe langa faptul ca este o zona turistica importanta din tara noastra.
Din acest an, companiile de asigurari au decis sa scumpeasca cu 30% RCA-ul fata de alte judete ale tarii pentru ca s-a constatat ca in judet se produc extrem de multe accidente rutiere in comparatie cu alte zone ale tarii.
Asa ca au intocmit un clasament al judetelor, pe diferite grade de risc, Brasovul aflându-se in zona a treia, cea mai periculoasa, in timp ce Bucurestiul este situat in zona a doua – medie.
Motivul ar fi, spun asiguratorii, acela ca prin judet trec 7 drumuri nationale, printre care DN1 si DN13, extrem de aglomerate.
Este greu de inchipuit, dar se pare ca turismul dauneaza grav locuitorilor judetului Brasov.
„Asiguratorii spun ca posibilitatea ca soferii brasoveni sa fie implicati intr-un accident rutier este mult mai mare fata de cei din Bucuresti, asa ca brasovenii platesc RCA mai scump. Consider ca acest calcul nu este corect, pentru ca, prin judet, circula foarte multe masini ce nu sunt inmatriculate aici, sunt doar in tranzit“, a spus subcomisarul Cornel Zaharia, de la Politia Rutiera Brasov.
Doar 20% din accidentele produse in 2008 in Brasov au fost provocate de localnici. Totusi, ei platesc cea mai scumpa asigurare.
Printre cele mai periculoase judete se numara Brasov, Braila, Arges, Iasi, Sibiu, Constanta si Galati.
Cele mai „ieftine” judete din punctul de vedere al RCA-ului sunt Hunedoara, Buzau, Gorj si Ialomita.
O alta diferentiere de tarif se face in functie de vârsta si sexul conducatorului auto.
De pilda, un tânar de 25 de ani din Brasov care conduce un BMW poate plati un RCA cu pâna la 400% mai mai scump fata de un pensionar din Buzau, sofer de Dacie.
„Soferii din Brasov vor plati un RCA mai scump decât cei din Cristian sau din Sacele, de exemplu”, a asigurat un reprezentant din Brasov al firmei de asigurari.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.