Brasovenii si programul Rabla

Brasovenii si programul Rabla

0 156

Programul “Rabla” pe anul 2009 si-a amanat startul cu cateva zile. Desi era programat sa inceapa la data de 2 martie, programul a fost amanat cu cateva zile deoarece lista cu producatorii si dealerii validati nu a fost inca publicata de catre Administratia Fondului pentru Mediu (AFM).
Abia dupa aparitia mult asteptatei liste posesorii de autovehicule care se incadreaza in perioada de ani prevazuta in program, se pot inscrie, la unul dintre producatorii, importatorii sau dealerii validati. An de an interesul romanilor pentru program pare sa fie unul constant. Acest lucru este afirmat si de catre Dragos Nacuta, purtator de cuvant al Ministerului Mediului:”La nivel national, in programul „Rabla” s-au inscris 150 de dosare, un numar comparabil cu 2008, cand am avut 160 de dosare”.
Anul trecut, la Brasov, conform datelor furnizate de catre Agentia pentru Protectia Mediului, 427 de autovehicule completetau fost casate. Acest lucru inseamna ca 427 de brasoveni si-au dat masinile pentru a fi transformate in fier vechi de catre firmele autorizate dupa care si-au cumparat autoturisme noi. Pentru a intra in acest program, primul pas pe care un posesor de autovehicul trebuie sa-l faca este acela de a-si gasi un dealer valid pentru a scapa de masina veche, dupa care trebuie s-o radieze pe aceasta din circulatie si sa achite suma la dealerul care-i va aduce o masina noua. Persoana fizica se va prezenta mai intai cu autoturismul uzat la un colector avizat, de unde va obtine un certificat de distrugere al acestuia. Pasii urmatori care trebuie urmati in continuare sunt: obtinerea unei copie legalizate dupa certificatul de inmatriculare si dupa cel de distrugere al autoturismului uzat, urmeaza prezentarea la Serviciul de Inmatriculari pe raza caruia este inscris in circulatie autoturismul uzat, in vederea radierii si obtinerea certificatului de radiere. Odata facuti acesti pasi, cei interesati trebuie sa se prezinte la dealerul ales pentru a incepe un alt drum birocratic, de data aceasta pentru achizitionarea unui nou autoturism
Singura intrebare pe care ne-o punem este cati brasoveni, pe fondul actualei crize economice, mai au bani pentru a-si schimba masina.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.