Brasovenii si mizerabilele lor strazi

Brasovenii si mizerabilele lor strazi

0 68

?Iarna se pare ca este anotimpul multor posibilitati, de la ger de crapa pietrele si pana la inundatii provocate de incalzirea exagerata a vremii, plus inca alte cateva care provoaca neplaceri oamenilor.


Printre aceste neplaceri se numara si caderile de zapada din aceea moale, zisa si zloata, asa cum s-a intamplat si ieri. Si zloata asta a acoperit repede Brasovul cu o cantitate apreciabila.


Daca, in aceasta privinta, carosabilul nu a avut prea mult de suferit, utilajele de deszapezire zapada mocirlita spre margini si lasand relativ curat asfaltul, nu acelasi lucru se poate spune despre caile pietonale. Pe acestea – exceptie facand zona institutiilor din buricul targului, cele de unde se dirijeaza treburile orasului – zloata trecea peste tot pe unde trotuarele apartin exclusiv domeniului public (adica cele ce se afla, pe marile bulevarde, la cativa zeci de metri de blocuri, si unde nu vad ca ar iesi locatarii se o dea la o parte) peste glezna. Si nicaieri nu se vedea vreun om de-al firmelor platite din banii publici sa curete orasul dand zapada din calea oamenilor. Nu mai vorbim de derfundarea gurilor de canal, asa ca apa forma pur si simplu paraie care trebuiau traversate cu sacrificarea ?incaltarilor si picioarelor uscate pe la trecerile de pietoni.


Oare pe unde s-au ascuns angajatii Vectra si Urban, aceia pe care vara ii vezi la umbra copacilor de pe zonele verzi dintre blocuri in lungi pauze de pranz? Si pe unde or fi angajatii Primariei, pentru a controla si amenda firmele cazute in culpa nerespectarii contractelor?


Probabil ca domnul primar Scripcaru aplica vorba mentorului sau: iarna nu-i ca vara.


?


Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.