Brasovenii se confrunta cu inghesuiala la plata darilor locale

Brasovenii se confrunta cu inghesuiala la plata darilor locale

0 538
Zeci de brasoveni s-au inghesuit dimineata la Directia Fiscala pentru a-si achita taxele si impozitele. Cei mai multi au vrut sa scape de grija darilor; altii sa beneficieze de reducerea de 5% pentru plata in avans, care se mai poate face pana pe 31 martie. Tot mai multi brasoveni isi achita, insa, online obligatiile fiscale: sumele incasate au crescut de la 6.000 de lei pe zi anul trecut la 40.000 de lei pe zi in acest an.
Numarul mare de brasoveni de la ghiseele Directiei Fiscale explica inregistrarea unei sume mai mari de bani incasati fata de anul trecut, la aceeasi data. Pana in prezent au fost achitate mai multe taxe pe cladiri, teren si masini de catre persoanele fizice si juridice, comparativ cu anul 2014. In schimb, cuantumul amenzilor a scazut, de la 1 milion 423 de mii de lei, in 2015, pana la aceasta data, s-a achitat 1 milion 387 de mii de lei, spune Marian Voinescu, director executiv Directia Fiscala Brasov
Pentru ca au vrut sa scape de datorii, cei mai multi brasoveni s-au prezentat inca de dimineata la casierii, unde au avut de suportat aglomeratia si statul in picioare. Cozile lungi formate i-au cam indispus pe brasoveni care ne venisera neaparat pentru a beneficia de reducerea de 5 %:
Pentru alti contribuabili, cele 5 procente in minus conteaza.
Tot mai multi brasoveni isi achita taxele si impozitele online, pe site-urile www.brasovcity.ro si www.ghiseul.ro. Fata de anul trecut, sumele incasate in acest mod au crescut semnificativ, de la 6.000 de lei pe zi la 40.000 de lei pe zi. Al doilea termen de plata este 30 septembrie.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.