Brasovenii s-au rugat pentru victimele Holocaustului

Brasovenii s-au rugat pentru victimele Holocaustului

0 430

Ziua de 27 ianuarie marcheaza eliberarea lagarelor de concentrare naziste si sfarsitul Holocaustului in care 6 milioane de evrei au fost ucisi de regimul nazist, in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. La Brasov manifestarile de comemorare a celor 71 de ani de la eliberarea lagarului de la Auschwitz au avut loc la Sinagoga Beit Israel

Ziua de 27 ianuarie marcheaza eliberarea lagarelor de concentrare naziste si sfarsitul Holocaustului in care 6 milioane de evrei au fost ucisi de regimul nazist, in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. La Brasov manifestarile de comemorare a celor 71 de ani de la eliberarea lagarului d ela Auschwitz au avut loc la Sinagoga Beit Israel.
In 27 ianuarie 1945, Armata Rosie intra in lagarul de exterminare Auschwitz, de unde au fost eliberati 7.500 de detinuti. Peste sase milioane de oameni au fost ucisi in cele peste 900 de lagare de exterminare naziste, care au functionat in perioada 1933-1944. Un milion si jumatate dintre cei ucisi fara mila au fost copii. Si la evrei3Brasov ziua a fost marcata la Sinagoga, unde au venit mai multi elevi care studiaza optionalul Holocaustul.
Aproape 200 de elevi din scolile din municipiu au asistat la adevarate lectii de istorie in Sinagoga din Brasov. Cu totii au aflat ce s-a intamplat la Auschwitz si din celelalte lagare de exterminare.
La manifestarea de omagiere a celor care au pierit o parte in timpul Holocaustului elevii au organizat si un moment artistic
La finalul ceremoniei toti elevii au primit in dar volumul „Aripi de lumina”, o lucrare care contine 38 de desene portret realizate de elevi brasoveni care si-au imaginat cum au aratat acei 38 de copii ale caror nume sunt mentionate pe memorialul Holocaustului aflat in curtea sinagogii brasovene.
Peste 150 de mii de evrei din Transilvania de Nord au fost deportati la Auschwitz in mai 1944. Aproape 240 de izraeliti nascuti la Brasov, din care 38 de copii, au murit in acea perioada.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.