Brasovenii reclama abuzurile bancilor la Protectia Consumatorului

Brasovenii reclama abuzurile bancilor la Protectia Consumatorului

0 67

Neregulile si subterfugiile pe care bancile le folosesc pentru a-si amagi clientii si a-i prinde in plasa i-au exasperat pe brasoveni care nu mai pot suporta abuzurile pe care aceste institutii le fac asupra buzunarului lor.
In consecinta, in ultima perioada, nu mai putin de 100 de brasoveni au decis sa se duca la Protectia Consumatorului cu jalba in protap.
Seful Comisariatului Judetean opentru Protectia Consumatorului, Ionel Spataru, a anuntat ca acestia au reclamat abuzurile bancilor in ultimele sapte zile.
Spataru a precizat ca pentru fiecare reclamatie in parte s-a intocmit un dosar, iar daca sesizarea este confirmata, „Amenda pentru introducerea unor clauze care nu respecta Ordonanta de Urgenta a Guvernului 50/2010 este intre 20.000 si 100.000 de lei pentru fiecare caz in parte, iar daca in termen de 15 zile banca nu reface actul aditional la cotnract respectand noile prevederi legale si nici nu returneaza banii incasati in urma clauzelor abuzive se aplica o noua amenda, al carei cuantum este de 80.000 – 100.000 de lei, pentru fiecare caz in parte“.
Ordonanta de urgenta 50 reglementeaza drepturile si obligatiile partilor in ceea ce priveste contractele de credit pentru consumatori.
Ea se aplica de la intrarea in vigoare, 21 iunie 2010, pentru creditele noi si dupa un termen de 90 de zile pentru cele in derulare.
Printre prevederile ordonantei se numara raportarea dobanzii variabile la EURIBOR pentru euro sau ROBOR pentru lei si la o marja fixa stabilita de banca, tipul dobanzii nu se poate schimba, de la variabila la fixa sau invers, eliminarea unei serii de comisioane, cum este cel de risc sau de rezerva minima obligatorie sau eliminarea comisionului de rambursare anticipata pentru creditele cu dobanda variabila si se limiteaza la maximum 1% pentru cele cu dobanda fixa.
De asemenea, comisioanele nu pot fi redenumite de banca.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.