Brasovenii racordati la sistemul centralizat au ramas fara apa calda

Brasovenii racordati la sistemul centralizat au ramas fara apa calda

0 714

10.700 de apartamente si 23 de unitati de invatamant din oras nu mai sunt alimentate de ieri cu agent termic, dupa ce alesii locali nu au aprobat acoperirea pierderilor financiare ale societatii Tetkron din bugetul local

10.700 de apartamente si 23 de unitati de invatamant din oras nu mai sunt alimentate de astazi cu agent termic, dupa ce alesii locali nu au aprobat acoperirea pierderilor financiare ale societatii Tetkron din bugetul local. Consilierii au votat impotriva constatarii incetarii de drept a contractului de concesiune pentru alimentarea cu energie incheiat cu Tetkron, astfel ca, in acest moment, nu se intrevede nici macar o solutie pentru viitor.
Potrivit legii, Tetkron si-a incetat de drept activitatea in momentul in care nu i-a mai fost prelungita licenta de catre ANRSC. Alesii locali s-au abtinut sa voteze ca pierderile societatii pe anul 2015 sa fie suportate din bugetul local.
Managerii Tetkron au anuntat Primaria despre expirarea licentei doar in februarie, dar pretind ca executivul Primariei stia de situatie, chiar daca nu a fost informat in scris.tetkron3
Dupa abtinerea de la vot a alesilor, consumatorii din sistemul centralizat au ramas fara apa calda. Asa cum a adus la cunostinta in plenul CL Liviu Mosora, presedintele CA Tetkron, preavizul de 48 de ore de sistare a energiei termice s-a terminat ieri, la ora 14:00.
Reprezentantii societatii spun ca singura solutie ca furnizarea de apa calda sa continue ar fi fost ca alesii locali sa voteze acoperirea datoriilor de la bugetul local.
In fapt, consilierii au votat ca Tetkron sa-si continue activitatea, dar nu au fost de acord ca Municipalitatea sa acopere pierderile. In acest conditii, furnizorul de energie termica a inchis robinetul iar societatea nu mai are obiect de activitate. Pierderile din 2015 sunt de 13 milioane si jumatate de lei iar datoriile din acest moment au ajuns la 16 milioane de lei. In prezent, la Tetkron mai sunt conectate 10.700 de apartamente si 23 de unitati de invatamant, care raman fara apa calda pana cand autoritatile vor gasi o solutie de achitare a datoriilor.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.