Brasovenii pot afla online cand vor iesi la pensie

Brasovenii pot afla online cand vor iesi la pensie

In cateva secunde oricine poate afla cati ani mai are de lucrat pana la pensie sau daca indeplineste perioada de cotizatie pentru pensie anticipata. Viitorii pensionari pot sa-si faca si cont online daca vor sa afle valoarea aproximativa a pensiei. Cei care folosesc aplicatia trebuie sa tina cont ca datele pe care le primesc au caracter informativ, in conditii normale de munca in sectorul civil

In cateva secunde oricine poate afla cati ani mai are de lucrat pana la pensie sau daca indeplineste perioada de cotizatie pentru pensie anticipata. Viitorii pensionari pot sa-si faca si cont online daca vor sa afle valoarea aproximativa a pensiei. Cei care folosesc aplicatia trebuie sa tina cont ca datele pe care le primesc au caracter informativ, in conditii normale de munca in sectorul civil.
Pe site-ul Casei Nationale de Pensii Publice a fost pus la dispozitia beneficiarilor o aplicatie prin care orice persoana poate obtine informatii cu privire la data indeplinirii conditiilor de pensionare. Brasovenii pot sa afle cand pot iesi la pensie daca introduc in aplicatie data nasterii, sexul si un cod de verificare afisat pe ecran.
Dupa ce sunt introduse aceste date, pe ecran se afiseaza informatii cu privire la data implinirii conditiilor de acordare a pensiei pentru limita de varsta a conditiilor pentru pensieanticipata sau pensie anticipata partiala. Informatiile sunt calculate pentru conditii normale de munca in sectorul civil si au caracter informativ. Asta ii va scuti pe multi brasoveni de drumuri la casa de pensii sau de asteptat minute bune la telefon pentru a primi o informatie.pensie online
Cei interesati trebuie sa-si creeze un cont online iar in cerere trebuie sa-si treaca datele de identificare cu nume, prenume, CNP, adresa de email, seria si numarul actului de identitate si adresa de domiciliu. Dupa finalizarea completarii formularului cererea trebuie semnata si predata personal la orice casa de pensii, insotita de copia actului de identitate.
Dupa aprobarea cererii solicitantul va primi pe adresa de email indicata in cont o parola cu care va putea accesa oricand informatiile personale. Autoritatile ii indeamna pe brasoveni sa foloseasca aceasta aplicatie care ii va scuti de statul la coada.
Aplicatia ofera informatii si despre evidenta contributiilor dar si informatii despre declaratiile depuse de angajatori, adica pot vedea daca patronii le-au platit sau nu contributiile la pensie.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.