Brasovenii – pe locul 3 pe tara la datoriile catre banci

Brasovenii – pe locul 3 pe tara la datoriile catre banci

0 82
Restantele brasovenilor la banci pentru plata creditelor pozitioneaza Brasovul pe locul 3 la nivel national. Acesta problema creaza dificultati atat la nivel financiar cat mai ales in viata oamenilor, care apeleaza tot mai des la psihologi. Problemele financiare duc cel mai des la depresii, anxietate si chiar tulburari grave ale sanatatii mintale.
Potrivit ultimului raport al Bancii Nationale a Romaniei, la sfarsitul lunii februarie 2013, datoriile persoanelor fizice si juridice din Brasov au ajuns la 974,8 milioane de lei. Brasovul ocupa locul al treilea la nivel national dupa Cluj si Timisoara iar aceste dificultati au dus la probleme psihice. Oamenii au apelat la psihologi pentru a-si rezolva problemele emotionale. Psihoterapeutul si psihologul clinician Veronica Jardan se confrunta din ce in ce mai des in ultima vreme cu cazuri de pacienti disparati, care nu mai fac fata ritmului in care trebuie sa-si returneze datoriile. 7. In cele mai grave cazuri se poate ajunge si la depresii severe, confirma specialistul.
Datele oficiale arata ca restantele la creditele in valuta au ajuns la 514,8 milioane lei, iar cele la imprumuturile in lei se ridica la valoarea de 460 de milioane de lei. In ultimii doi ani datoriile au crescut cu 267,1 milioane de lei.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.