Brasovenii isi pot depune declaratiile de venituri pana pe 31 august la...

Brasovenii isi pot depune declaratiile de venituri pana pe 31 august la AJOFM

0 166

Astazi, 25 august, este insa ultima zi in care brasovenii care obtin venituri din alte activitati profesionale, cele platite prin drepturi de autor sau PFA, mai pot depune declaratiile cu contributiile sociale nou introduse pentru aceste venituri, mai exact la fondul de pensii, la somaj si la asigurarile de sanatate.
In fapt, este vorba de trei formulare tip declaratii care trebuie completate si distribuite catre urmatoarele institutii: Casa Judeteana de Pensii (CJP) si Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS), dar si la Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Brasov.
Singura institutie care a anuntat ca ii va astepta pe brasoveni cu declaratia si dupa data de 25 august este AJOFM.
Reprezentantii institutiei ii informeaza pe brasoveni ca pot depune aceste declaratii pana in 31 august. „Conform OUG 58/2010 persoanele fizice care obtin venituri altele decat cele de natura salariala au obligatia de a depune lunar o declaratie conform Ord. 599/2010. Modelul declaratiei este accesibil pentru persoanele interesate si pe site-ul institutiei ajofm-bv.ro, la sectiunea formulare. Termenul de plata si de depunere este pana la data de 25 pentru luna anterioara celei in care s-au realizat veniturile. In aceasta luna vom prelungi termenul pana la 31 august. La depunerea primei declaratii, formularul completat se depune impreuna cu o copie a certificatului de inregistrare fiscala”, precizeaza reprezentantii institutiei.
De asemenea, achitarea contributiei individuale la bugetul asigurarilor pentru somaj se poate face la casieria agentiei, in prima zi lucratoare din luna, prin mandat postal sau prin virament in contul RO21TREZ1312821040202XXX, deschis la Trezoreria Brasov.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.