Brasovenii isi pot afla online data pensionarii

Brasovenii isi pot afla online data pensionarii

0 630

O aplicatie care permite calcularea varstei de pensionare, in functie de anul nasterii, a fost lansata recent de Casa Nationala de Pensii Publice. Utilizatorii pot afla anul in care vor iesi la pensie prin introducerea unor date personale

O aplicatie care permite calcularea varstei de pensionare, in functie de anul nasterii, a fost lansata recent de Casa Nationala de Pensii Publice. Utilizatorii pot afla anul in care vor iesi la pensie prin introducerea unor date personale.
Aplicatia, denumita „Cand ma pot pensiona”, este disponibila pe prima pagina a site-ului CNPP. Odata intrat in aplicatie, utilizatorul va introduce data nasterii si sexul, urmate de un cod de siguranta, pentru a demonstra ca nu este robot. Odata urmati acesti pasi, aplicatia va dezvalui nu doar varsta de pensionare, ci si anul in care puteti iesi la pensie anticipat sau anticipat partial. In plus, serviciul va arata si care este stagiul minim de cotizare pentru a iesi la pensie, dar si cat de mult va va fi redusa pensia in cazul in care iesiti anticipat partial din campul muncii.
Informatiile sunt calculate pentru conditii normale de munca in sectorul civil si au caracter informativ, spune Delia Stanciu- purtator de cuvant Casa Judeteana de Pensii Brasov Brasovenii considera ca aplicatia este una utila, care i-ar scuti de cozile la ghisee.
Totusi pentru informatii complete si precise, CNPP atentioneaza ca solicitantii trebuie sa se adreseze Casei Teritoriale de Pensii de care apartin in apropierea datei de pensionare.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.