Brasovenii investesc in sisteme ECO de energie

Brasovenii investesc in sisteme ECO de energie

0 56

Brasovenii gandesc pe termen lung si, in acest sens, au si o atitudine ecologica fata de mediul inconjurator. Astfel, acestia isi asigura o buna parte din incalzire si apa calda in proportie de 70 la suta cu ajutorul soarelui.
Multi proprietari de case vor sa-si monteze panouri solare, desi costurile ii cam sperie. Unii au apelat la programul Casa verde, de care 580 de brasoveni au beneficiat in 2010, iar in acest an sunt peste 860 de dosare.
Pentru cei care sunt acceptati, statul plateste 6.000 de lei din valoarea unui sistem ecologic de incalzire. Costurile totale sunt insa de cateva mii de euro.
Programul Casa verde a inceput sa informeze si romanii despre avantajele acestui tip de energie inepuizabila si ecologica, dar mai ales ieftina.
Potrivit Agentiei pentru Protectia Mediului Brasov, in acest an au fost depuse 860 de dosare, dar inca nu s-a primit niciun raspuns de la minister.
Cetatenii sunt rugati sa urmareasca site-ul agentiei de mediu pentru a consulta rezultatele. Evolutia pietei locale de panouri solare, indica o cerere in continua crestere pentru perioada urmatoare, favorizata si de prelungirea Programului „Casa Verde” in 2012.
De ce sistemele solare sunt mai eficente si mai economice?
Un sitem de panouri solare s-a dovedit a fi cea mai ecologica si economica metoda de inncalzire.
De ce ecologic?
Anual se evita degajarea unei cantitati de CO2 in natura, cantitate echivalenta cu emisia de gaze a unui autovehicul care a parcurs mai mult de 10.000 km.
De ce economic?
Sistemul instalatiilor termice solare preia energie de la soare si o raspandeste in incapere. Este vorba de o reducere de 90 pana la 100% a consumului de energie electrica. Rezistenta electrica nu va mai trebui fi utilizata atata timp cat puterea solara poate acoperi necesarul de incalzire.
Energia solara este inepuizabila si ecologica. Este lumina pura, nealterata.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.