Brasovenii hotarasc soarta padurii din Poiana Brasov

Brasovenii hotarasc soarta padurii din Poiana Brasov

0 57

Brasovenii au acum posibilitatea sa-si exprime parerea si, mai mult decat atat, sa decida ce se va intampla cu padurea din imprejurimile orasului lor.
Acestia pot hotari daca, intr-adevar, defrisarea a 38 de hectare de padure din Poiana Brasov reprezinta o oportunitate.
Acest lucru este posibil dupa ce Agentia pentru Protectia Mediului (APM) Brasov a publicat pe pagina de internet solicitarea Primariei municipiului pentru eliberarea unui acord de mediu in vederea amenajarii domeniului schiabil din Poiana Brasov.
In consecinta, defrisarea unei portiuni din Poiana Brasov a fost supusa dezbaterii.
Motivul pentru care se doreste acest masacru al padurii este construirea unui lac de acumulare necesar producerii zapezii artificial si pentru extinderea partiilor din statiune, informeaza ziarul Adevarul.
Consiliului Local a aprobat scoaterea definitiva din fondul forestier din Poiana a 38 de ha de padure pentru realizarea acestei interventii. Anuntul a fost publicat marti, 24.11.2009, iar persoanele interesate pot consulta documentele si pot face observatii in scris in urmatoarele 15 zile lucratoare.
Compania Vectra Service din Brasov a castigat, la sfarsitul lunii septembrie, licitatia conform careia se angajeaza sa amenajeze domeniul schiabil mentionat anterior.
Descrierea succinta a contractului si a achizitiilor arata in felul urmator: Amenajare domeniu schiabil, lac de acumulare, instalatie de transport pe cablu – corectari de panta, largirea curbelor, derocari, protectie taluzuri, – lucrari de stabilitate a terenului si de siguranta a schiorilor – largirea acceselor si a evacuarilor in jurul statiilor instalatiilor existente – lucrari de ocolire sau corectari a unor zone cu pante foarte mari si periculoase inclusiv pentru avansati – realizare de rigole pentru colectarea si evacuarea apelor pluviale – prevederea de lucrari si elemente de siguranta in zonele periculoase ale partiilor – realizarea unui lac de acumulare de apa cu debit suficient pentru alimentarea instalatiilor de zapada artificiala estimata a fi necesara intr-un sezon, cu dotarile aferente.
In prezent se lucreaza la documentatiile necesare demararii lucrarilor.
Investitia se ridica la 29 de milioane de euro, iar finantarea este asigurata de Ministerul Turismului.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.