Brasovenii cu credite isi vand apartamentele la preturi incredibile

Brasovenii cu credite isi vand apartamentele la preturi incredibile

0 106

Brasovenii care se gandesc in aceasta perioada sa isi cumpere o locuinta, in special o garsoniera, nu vor face o mutare gresita. Potrivit unei analize comparative intre rata creditului imobiliar si chiria lunara realizate de un site de imobiliare, chiriile in Brasov au ajuns la acelasi nivel cu rata pentru achizitionarea unui imobil in cadrul programului „Prima casa“. De asemenea, s-a realizat si o comparatie intre anii 2009, considerat in piata imobiliara un an de referinta si 2011 cand preturile au scazut foarte mult din cauza crizei financiare.
Preturile au atins un nivel incredibil acum cand tot mai multi brasoveni nu isi mai pot plati ratele la creditele imobiliare. Unitatile bancare se vad nevoite sa scoata locuintele la licitatie, dar nu prea are cine sa le cumpere.
Asa se face ca pretul scade din ce in ce mai mult. La nivel national, nu mai putin de 450 de apartamente, executate silit, au fost scoase la vanzare, in primul trimestru al acestui an.
Primele zece, cele mai ieftine apartamente cu doua camere, de la nivel national, au preturi care variaza intre 5.800 si 16.000 de euro.
Majoritatea sunt situate in orase mici. In top 3 se afla si un apartament din judetul Brasov, care ocupa locul doi in topul national: are doua camere si este situat in orasul Victoria. Pretul locuintei executate silit este de 9.890 de euro.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.