Brașovenii au protestat împotriva creșterii nejustificate a prețului carburanților auto

Brașovenii au protestat împotriva creșterii nejustificate a prețului carburanților auto

0 55

Brașovenii s-au aliniat protestelor naționale, împotriva scumpirii carburanţilor auto. Mobilizați în urma anunțului publicat pe rețelele de socializare sau prin alte modalități, câteva zeci de conducători auto au urcat la volanul mașinilor personale, pentru o acțiune derulată sâmbătă, între orele 18,30 – 22,00. ,,Scumpirea carburanţilor ne afectează pe toţi şi îşi pune amprenta asupra tuturor aspectelor din viaţa noastră! Dacă stăm în casă, nu vom schimba nimic! Haideţi alături de noi în număr cât mai mare pentru un protest paşnic! Trebuie să ne facem auziţi! Şi în Braşov se poate”, s-a precizat în anunțul de pe reţelele de socializare.
Autoturismele au blocat mai multe benzinării din oraș și de la marginea Brașovului. La benzinării a fost lăsată, totuși, o pompă liberă, pentru cazuri deosebite, în rest accesul fiind blocat de mașinile staționate.
Acțiunea a cuprins și un traseu prin Brașov, mașinile mărșăluind în coloană, cu luminile intermitente aprinse și cu claxoanele în funcțiune.
De remarcat că protestul a fost pașnic, iar conducătorii auto au respectat cu strictețe regulile de circulație, la marșul prin oraș, care s-a derulat cu viteză redusă. Traseul a început la benzinăria din cartierul Astra, apoi a continuat spre gară, după care coloana a ajuns în centrul istoric al Brașovului, apoi, în fața Primăriei, după care mașinile s-au îndreptat din nou spre cartiderul Astra, iar finalul protestului a cuprins două mari benzinării aflate la ieșirea din Brașov spre Predeal. Acțiunea s-a încheiat în jurul orei 22,00. La benzinării, pe lângă claxoane s-au auzit și acordurile imnului național al României, difuzate de casetofoanele din mașini.
,,Protestăm împotriva scumpirii nejustificate și continue a prețului carburanților. Suntem într-o situație dificilă, pentru că această scumpire angrenează mărirea în lanț a prețului alimentelor și a bunurilor de bază”, ne-a declarat unul dintre participanți, în timp ce altă persoană a spus : ,,Acei 50 de bani promiși de guvernanți nu rezolvă de fapt problema, sunt praf în ochi, sunt o rușine”
Mai trebuie precizat că a fost a treia a acțiune derulată la Brașov, împotriva scumpirii carburanților și că șoferii brașoveni se vor mobiliza în continuare pentru astfel de proteste. Următoarea acțiune este programată săptămâna viitoare, când și la București este programat un protest de amploare.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.