Brasovenii au aflat de investitiile principale ale municipalitatii

Brasovenii au aflat de investitiile principale ale municipalitatii

0 188

Ca si anul trecut, si in acest an, inainte de a fi supus votului Consiliului Local Brasov, bugetul municipiului pe 2007 a facut subiectul unei dezbateri publice care s-a desfasurat la Centrul Reduta.


Sefi ai serviciilor din Primarie, si institutiilor subordonate CL si cetatenii interesati au fost participantii la dezbatere.


?


Invatamantul – primul pe lista


Peste 130 de milioane de lei din bugetul pe 2007 sunt programati a lua calea invatamantului. Cu acesti bani se vor plati salariile personalului si se va asigura intretinerea la 56 de gradinite, 28 de scoli generale, 26 de licee, precum si a Serviciului Public pentru Invatamant.


?


28,8 milioane de lei vor fi cheltuiti pentru subventionarea energiei termice livrata populatiei, iar alte 18,27 milioane pentru asistenta sociala.


?


Transportul urban primeste si el o importanta suma din buget, 73,35 milioane lei, bani care se vor indrepta catre achitarea contractelor pentru achizitia noilor autobuze, precum si catre acoperirea de 50% din costul biletelor pentru cei care beneficiaza de aceasta reducere


?


Domeniul preferat al primarului George Scripcaru, reparatiile strazilor, va primi 58,51 milioane de lei, care vor fi folositi pentru realizarea celui de-al doilea tronson al ocolitoarei municipiului, amenajarea centrului vechi al municipiului, realizarea unor noi artere de circulatie sau a unor noi treceri la nivel cu calea ferata sau modernizarea retelelor de iluminat.


?


Cetatenii prezenti, care au primit niste formulare prin care le-a fost sondata parerea cu privire la prioritatea domeniilor in legatura cu care sa se faca investitii, au facut cateva sugestii primarului: investitii la CET, astfel incat sa fie redus costul gigacaloriei sau implicarea Consiliului Local in constructia aeroportului de la Ghimbav, alocarea de fonduri mai mari pentru reabilitarea termica a blocurilor.


?


Pentru acest an, s-au estimat incasari totale de 372,58 de milioane lei, din impozite si taxe locale, impozitul pe venit si sumele defalcate din TVA.


?


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.