Brasoveni, spargeti pusculitele, cumparam castelul Bran!

Brasoveni, spargeti pusculitele, cumparam castelul Bran!

0 265

Am dat castelul! Gratis! Il luam inapoi! Pe bani. 60.000.000 de euro. Si chiar si asa suntem fericiti de afacerea facuta: deadline-ul din 8 ianuarie, ne-a prins cu solutii, in primii doi ani cate 2,7 milioane de euro si restul in 10 ani, dintr-un imprumut de tip leasing pe care? CJ il va accesa la o banca din Viena. Presedintele Consiliului Judetean Brasov s-a aratat incantat de aceasta propunere a actualilor proprietari, declarand ca este onorat sa colaboreze cu familia de Habsburg.


O singura problema ar fi, ofuscarea Ministerului Culturii, care, in conformitate cu prevederile legale avea drept de preemptiune.? Dar Habsburgii au preferat sa negocieze cu Aristotel Cancescu, asa incat acesta din urma va trebui sa trateze si cu Ministerul Culturii, sa-si dea acordul pentru cumpararea Castelului de catre Consiliul Judetean Brasov. Dar Cancescu se arata optimist, ii va convinge pe reprezentantii ministerului. Ei, na, doar nu s-o impiedica el de un ciot!


Ministrul Culturii nu zice nici da, nici nu, dar suma i se pare prea mare! In plus e destul de rezervat in declaratii:


“Noi ne vom manifesta sau nu dreptul de preemtiune. Teoretic, eu nu am nimic impotriva ca Branul sa vina in administrarea autoritatilor locale. Dreptul de preemtiune apartine Ministerului Culturii. Tot ce s-a discutat pana acum sunt discutii exploratorii, nimic mai mult”, a spus el.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.