Brasoveni prinsi cu droguri

Brasoveni prinsi cu droguri

0 171

In urma unui „ticnal”, politistii de la antidrog din Harghita au prins in flagrant, in Sfantu Gheorghe de Covasna, trei tineri braºoveni care consumau hasis la iarba verde si, avand asupra lor o cantitate mai mare din acest drog, intentionau sa vanda restul.
La perchezitia efectuata de poliþisti s-a descoperit hasis sub scaunul din dreapta al autoturismului unui tanar de 24 de ani, de meserie declarata agent comercial in Brasov, masina fiind oprita de politisti langa o benzinarie din Sfantu Gheorghe.
Politistii au mers apoi pe marginea unuia din lacurile din zona Sfantu Gheorghe, unde au gasit masina unui alt tanar de 24 de ani, in care, langa schimbatorul de viteza, au gasit o alta bucata de hasis. Impreuna cu cei doi se mai afla un alt tanar, de 23 de ani, care intentiona sa vanda hasisul pe care il avea.
Analizele au demonstrat ca toti cei trei tineri consumasera din acest hasis.
Pentru cine nu stie cum arata hasisul de pe „piata”, el seamana cu un baton de ciocolata, maroniu, din care, daca te musca sarpele sa fumezi asa ceva, iti tai o portioara, o amesteci cu tutunul si iti rasucesti apoi o tigara, numita prin Europa civilizata „joint”.
Tinerii sunt acuma retinuti si cercetati in stare de libertate pentru detinere si consum personal de droguri si risca, in cel mai bun caz, o amenda, dar mai sigur inchisoare de pana la doi ani. Al treilea tanar a fost retinut si este acuzat de trafic de droguri de risc, infractiune pedepsita cu inchisoare de la 3 la 15 ani.
Sunt si eu pacatos si am vicii, cum ar fi tutun, alcool si femei, dar mai cu frana de pauza uneori. Insa nu am inteles niciodata placerea acestor droguri distrugatoare, care, mai ales dupa expirarea efectului, iti dubleaza iadul de pe pamant. De aceea imi permit sa fac pe lupul moralist: oameni buni, tineri cu viitorul in fata, mai bine va apucati de blestematul drog al politicii decat de celelalte, de la hasis in sus.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.