Brasoveni aruncati in strada

Brasoveni aruncati in strada

0 76


Patruzeci de familii brasovene, locuitorii unui bloc, risca sa fie aruncati in strada pe 23 martie.


Acest lucru este posibil printr-o sentinta judecatoreasca definitiva si executorie a Judecatoriei Brasov, la care s-a ajuns prin neplata caldurii si intretinerii in perioada 2002-2004.


Suma pretinsa locatarilor este de circa 40.000 lei.


De fapt locatarii si-au platit datoriile, dar casiera a scapat mare parte din bani in propria poseta, fleac pentru care a stat vreo doi ani la mititica, dupa care a disparut. Cred si eu, cu cat banet a pitit, doi ani rezisti la parnaie si intr-un picior.


In schimb, locatarii sunt acuma amenintati cu evacuarea in caz ca nu achita banii lipsa, chiar daca au aratat chitantele si in fata instantei, care, totusi, nu a tinut cont de ele.


Locatarii sunt hotarati – si pe buna dreptate – sa nu mai plateasca inca odata, cu toate somatiile gasite prin usi si cu riscul de a infrunta politie si executor judecatoresc si cu toate ca nu stiu cui sa se adreseze pentru a-si obtine dreptatea.


Ce este ciudat e faptul ca justitia a dat verdictul prezentat mai sus. Probabil ca s-a bazat pe ceva legi – nu am cunostinte juridice si nu ma pot pronunta – dar, omeneste si logic, cred ca s-ar fi putut gasi o solutie mai agreabila, caci despre fosta casiera, disparuta dupa iesirea de la “panda”, se spune ca ar fi cumparat o casa, pe numele mamei sale, in Brasov, deci exista, astfel ca “onorata instanta” ar fi putut-o da in urmarire prin Politie.


Dar este mai usor sa ceri banul decat sa umbli dupa el.


?


Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.